OBSERVATORI INTEL·LIGENT

Presentació dels resultats del projecte SISTEMIO, Sistema de Teledetecció de Míldiu i Oïdi

Clara Santamaria,

  • La jornada organitzada per INNOVI ha tingut una bona acollida per part dels professionals de la viticultura
  • El projecte de dos anys de durada ha sigut una prova pilot finançada per la convocatòria dels Grups Operatius del Departament d’Agricultura i el Fons FEADER
  • L’empresa italiana Horta ha sigut l’encarregada de dissenyar l’aplicatiu VITE.NET
  • Els tècnics d’INCAVI i de Servei de Sanitat Vegetal són els que han fet el seguiment dels resultats del projecte
Més d’una cinquantena de viticultors i altres agents del sector vitivinícola han assistit aquest dijous 30 de novembre a la seu de Codorniu de Sant Sadurní d’Anoia a la jornada de presentació de resultats del projecte SISTEMIO, organitzada per INNOVI.
L’objectiu del projecte SISTEMIO és la reducció de l’aplicació dels productes fitosanitaris a la vinya a través de l’ús d’estacions meteorològiques combinades amb la plataforma online VITE.NET
Primer, Jaume Mestre, tècnic de l’ADV de Sant Llorenç, ha fet una primera explicació del projecte per tal de posar en context als assistents. El projecte, de dos anys de durada, és una prova pilot la qual ha tractat de reduir l’aplicació dels productes fitosanitaris a la vinya. El projecte ha combinat l’ús d’estacions meteorològiques instal·lades estratègicament a les vinyes i una plataforma online (VITE.NET) la qual mesura, segons les dades que rep de l’estació, el risc o no de que la vinya pateixi míldiu i/o oïdi.
Els socis del projecte són l’ADV de Sant Llorenç, l’ADV de Sant Martí, Codorniu, Gramona i INNOVI
A continuació, Vittorio Rossi, de l’empresa HORTA de la Università Cattolica del Sacro Cuore d’Itàlia ha explicat el funcionament i les característiques del sistema online VITE.NET. Per altra banda, Lluís Giralt, tècnic de l’INCAVI, ha explicat quins són els punts de seguiment del projecte, les característiques de les estacions meteorològiques com per exemple els sensors que tenen, la seva col·locació, els paràmetres que s’han tingut en compte a l’eina, i, de manera genèrica, com es reben les dades i la manera d’interpretar-les. Finalment, Joan Reyes, tècnic de Servei de Sanitat Vegetal de la Generalitat de Catalunya, ha exposat exemples i dades reals que s’han anat trobant durant la durada del projecte. Ha exposat, també, les conclusions a les que ha arribat al llarg dels dos anys de durada del projecte. Entre d’altres, opina que el sistema és interactiu i permet introduir dades per part de l’usuari a més de les prediccions que pugui anunciar el software. Considera que l’eina és un instrument efectiu i és bona en la previsió del míldiu tot i que la decisió final sempre depèn del criteri del tècnic. [vc_btn title="Presentacions" style="custom" custom_background="#db3188" custom_text="#ffffff" size="lg" i_icon_fontawesome="fa fa-arrow-right" link="url:/innovi/presentacions-jornades/||target:%20_blank" add_icon="true"] Per accedir a les presentacions has de ser soci d'INNOVI.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.

i+Porc | Proyecto facePIG

Modificar cookies